Novice

Torek, 27. marec 2012

Predsednik republike dr. Danilo Türk obiskal CRO Vrhnika

Predsednik države pohvalil zgledno urejeno sortirnico odpadkov in kompostarno

V soboto, 24. marca 2012, je predsednik republike Slovenije dr. Danilo Türk, skupaj s predstavniki občine Vrhnika, v sklopu vseslovenske akcije Očistimo Slovenijo, obiskal tudi Center za ravnanje z odpadki Vrhnika. Za obisk okoljskih investicij na Vrhniki so se v kabinetu predsednika republike odločili, ker je Občina Vrhnika ena izmed najuspešnejših občin na področju okolja v Sloveniji. Del zaslug za ta naziv gre tudi družbi CRO Vrhnika, ki ima ene izmed najboljših referenc na področju sortiranja plastične embalaže in kompostiranja biološko razgradljivih odpadkov v tem delu Slovenije.

Petek, 16. marec 2012

Mestna občina Ljubljana se je predstavila na nepremičninskem sejmu MIPIM v francoskem Cannesu.

Vir: MOL

V Cannesu je med 6. in 9. marcem 2012 potekal največji mednarodni investicijsko-nepremičninski sejem v Evropi MIPIM 2012, na katerem se je, že peto leto zapored, predstavila tudi Mestna občina Ljubljana

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Petek, 16. marec 2012

Cilj čistilnih akcij ni, kdo bo zbral več odpadkov

Čistilne akcije se bodo udeležili tudi zaposleni v mestni upravi, javnih podjetjih in zavodih

Ljubljana - V prestolnici bo med 22. marcem in 22. aprilom potekala tradicionalna čistilna akcija Za lepšo Ljubljano 2012, v okviru katere se bo mestna občina Ljubljana pridružila tudi vseslovenski akciji Očistimo Slovenijo 2012. "Namen te akcije ni zgolj čiščenje površin, ampak izobraževanje in promocija ekološkega obnašanja," je dejal začasni župan Aleš Čerin.

Vsak dan se v Ljubljano pripelje od 120.000 do 140.000 vozil.

Vsak dan se v Ljubljano pripelje od 120.000 do 140.000 vozil.

Petek, 16. marec 2012

Zrak še ni takšen, kot si ga želijo

Ljubljana - Pretekla prizadevanja za izboljšanje kakovosti zraka v prestolnici so sicer že prinesla nekatere rezultate, saj se je po podatkih Agencije za okolje med letoma 2000 in 2009 prisotnost trdih delcev v zraku občutno zmanjšala, vendar v sklopu strogih evropskih normativov danes še vedno presega dovoljeno vrednost.

Foto: Jaka Adamič/dokumentacija Dnevnika

Foto: Jaka Adamič/dokumentacija Dnevnika

Četrtek, 2. februar 2012

Župani bi že spremenili komaj rojeno novelo zakona o kmetijskih zemljiščih

Moti jih odškodnina za spremembo namembnosti kmetijskih zemljišč, s katero je država do zdaj zbrala le dobrih 450.000 evrov

Ljubljana - Župani občin, povezanih v dve združenji - v Skupnost občin Slovenije in v Združenje občin Slovenije - so soglasni, da bodo Janševi vladi, ko bo zaživela, najprej naložili, naj spremeni zakon o kmetijskih zemljiščih. Četudi je zadnjo spremembo doživel šele maja lani in so ga takrat podprle prav vse parlamentarne stranke (in vsi župani v njih) z izjemo SDS. Občinske veljake v zakonu moti predvsem odškodnina za spremembo namembnosti kmetijskih zemljišč.

ajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib.

ajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib.

Sreda, 1. februar 2012

Mestna občina Ljubljana je bila 31. januarja 2012 razglašena za »Najbolj zeleno občino leta 2011« med mestnimi občinami.

Vir: MOL

Natečaj za »Najbolj zeleno občino« je že drugo leto zapored organiziralo podjetje Fit media d.o.o. v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor, Združenjem občin Slovenije in Skupnostjo občin Slovenije. Sodelujoče občine pa z udeležbo na omenjenem natečaju izkazujejo svojo zavezo k odgovornemu ravnanju z okoljem.

Sreda, 18. januar 2012

Upravno sodišče je potrdilo 4 odločitve ARSO, ki je lani 11 slovenskim odlagališčem izdalo negativne odločbe za odlaganje odpadkov

Vir: MOP

Generalni direktor ARSO dr. Silvo Žlebir ter generalni direktor Direktorata za javne službe in investicije Bojan Dejak sta na novinarski konferenci na Ministrstvu za okolje in prostor govorila o perspektivi slovenskih odlagališč.

Četrtek, 12. januar 2012

Islamsko versko kulturni center

Vir: MOL

V četrtek, 12. januarja 2012, je bila v Zgodovinskem atriju Mestne hiše otvoritev razstave natečaja za idejno in projektno rešitev Islamskega versko kulturnega centra v Ljubljani.

Torek, 10. januar 2012

Javni vpogled v podatke o nepremičninah

Vir: MOP

Geodetska uprava RS je do sobote, 7. januarja, onemogočila javni dostop do imen, priimkov, naslovov in podatkov o letu rojstva vseh fizičnih oseb pri vseh nepremičninah, do katerih je mogoče dostopati z uporabo iskalnika "javni vpogled".

Prešernov trg

Prešernov trg

Ponedeljek, 9. januar 2012

Potovalni blog Flexi Journey je Prešernov trg uvrstil med 50 najlepših evropskih trgov.

Vir: MOL

Prešernov trg je eden izmed osrednjih trgov Ljubljane. Razvil se je iz srednjeveškega križišča pred vhodom v obzidano mesto. V 17. stoletju so ob njem zgradili frančiškansko cerkev Marijinega oznanjenja, a so križišče preobrazili in ga tlakovali šele sredi 19. stoletja, potem ko so porušili mestno obzidje.

  • Iskalnik
  • Hitri iskalnik
Išči
Javne dražbe Zadnjih 100 nepremičnin

Moj kotiček