Novice

Petek, 21. april 2017

Cene stanovanj v Sloveniji navzgor

Novogradnje v večini prodane

Letno poročilo Geodetske uprave za leto 2016 rakriva, da se na slovenskem nepremičninskem trgu nadaljuje  rast transakcij in da temu sledi tudi rast cen nepremičnin, ki so po najnižji vrednosti leta 2015, zopet začele rasti.

Torek, 4. april 2017

Celovški dvori se prodajajo za med, podoba stanovanj pa je vse prej kot 'medena'

Celovški dvori že od gradnje odpirajo različna vprašanja. Je to varna soseska, kako kakovostna so stanovanja, ali je nakup smiseln, so cene previsoke?

Sreda, 29. marec 2017

Kako donosna je naložba v ljubljansko stanovanje?

Podedovala sem dobrih sto tisočakov in jih pred enim letom vezala na banki. Ker so obresti praktično nične, me zanima, ali je bolj smiselno kupiti stanovanje v Ljubljani in ga oddajati. Hvala!

Nedelja, 26. marec 2017

[VIDEO] Uradno in potrjeno: Nepremičninski trg je oživel!

Po podatkih statističnega urada je lani stanovanje kupilo več ljudi kot v rekordnem letu nepremičninske evforije leta 2007.

Petek, 24. junij 2016

Cene stanovanjskih nepremičnin v 1. četrtletju 2016 v povprečju višje kot v zadnjem četrtletju 2015

Cene stanovanjskih nepremičnin so se v 1. četrtletju 2016 glede na 4. četrtletje 2015 v povprečju  zvišale za 2,2 %. Rabljene nepremičnine so se podražile, nove pa pocenile. Število prodaj rabljenih nepremičnin je bilo spet visoko, število prodaj novih pa spet nižje kot v prejšnjem četrtletju.

Torek, 5. januar 2016

Drobcene hiške na kolesih

Tiny House by Christian Bock

V ZDA se je pred leti pojavil novi 'downsizing' trend pri gradnji stanovanjskih objektov, ki zagovarja zavestno odpovedovanje klasičnemu bivalnemu razkošju. To novo 'Tiny Houses' (drobcene hiše) gibanje je sedaj doseglo tudi Evropo, točneje nemško mesto Bad Wildungen, kjer poleg številnih zdravilišč stoji tudi delavnica mizarstva Bock …

Četrtek, 9. oktober 2014

Občina Slovenske Konjice z LED-svetilkami Grah Lighting zamenjala velik del zastarele javne razsvetljave

GRAH® LED LIGHTING

Občina Slovenske Konjice je v sodelovanju z družbo Grah Lighting, vodilnim domačim proizvajalcem notranje in zunanje LED-razsvetljave, zamenjala velik del svetilk javne razsvetljave. Občina od leta 2010, ko je začela izvajati akcijski načrt zamenjave javne razsvetljave, uspešno izvaja ukrepe zmanjševanja porabe energije. Hkrati zmanjšujejo svetlobno onesnaževanje okolja in izboljšujejo svetlobno-tehnične elemente na prometnih in drugih javnih površinah.

 

Četrtek, 9. oktober 2014

Uspešna predstavitev slovenskih investicijskih projektov nemški poslovni javnosti

Ljubljana, 8. oktober 2014 – Danes se v Münchnu zaključuje največji evropski investicijsko-nepremičninski sejem EXPO REAL 2014. Na njem se je pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija na 88 kvadratnih metrih slovenskega razstavnega prostora predstavilo tudi sedem tržno najbolj zanimivih slovenskih projektov, agencija pa je pripravila tudi izjemno odmeven promocijski dogodek predstavitve Slovenije in regije Pokolpje kot zanimive investicijske in turistične destinacije.Ljubljana, 8. oktober 2014 – Danes se v Münchnu zaključuje največji evropski investicijsko-nepremičninski sejem EXPO REAL 2014. Na njem se je pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija na 88 kvadratnih metrih slovenskega razstavnega prostora predstavilo tudi sedem tržno najbolj zanimivih slovenskih projektov, agencija pa je pripravila tudi izjemno odmeven promocijski dogodek predstavitve Slovenije in regije Pokolpje kot zanimive investicijske in turistične destinacije.

Petek, 5. september 2014

Do energijskega razreda »VARČNO« je še daleč

Maribor, 4. september 2014.Izmed šestih sodelujočih družin v projektu Varčna soseska, je posamezno gospodinjstvo v povprečju v prvem tednu merjenja privarčevalo 2,3 kWh električne energije. S takšno dinamiko varčevanja bi v enem tednu celoten Maribor privarčeval 96.600 kWh električne energije, kar znaša 7.045 evrov oziroma 57,2 toni izpustov CO2 na teden manj.

Torek, 8. julij 2014

Ljubljana bi lahko postala prva evropska Zero Waste prestolnica

Ljubljana, 8. julij 2014 - Mestni svet Mestne občine Ljubljana (MOL) je včeraj potrdil Strategijo ravnanja z odpadki, oziroma Zero Waste načrt, za obdobje 2014–2035. Vizija MOL je postati občina, ki z viri ravna gospodarno in trajnostno, kjer nastajajo zelena delovna mesta ter kjer dragoceni viri ne končajo na odlagališču in hrana ne med odpadki. Sprejem načrta je eden od korakov v postopku vstopanja občine v nacionalno in evropsko mrežo skupnosti na poti do Zero Waste.

  • Iskalnik
  • Hitri iskalnik
Išči
Javne dražbe Zadnjih 100 nepremičnin

Moj kotiček