Razstave - predavanja

Podžupan Čerin je na odprtju razstave prižigal cevno žarnico na krogli s plazmo.

Podžupan Čerin je na odprtju razstave prižigal cevno žarnico na krogli s plazmo.

Četrtek, 12. marec 2009

»Fuzija, energija prihodnosti«

Podžupan Aleš Čerin in dr. Jadran Lenarčič, direktor Instituta Jožef Stefan, sta v ponedeljek, 9. marca, v Galeriji Kresija odprla razstavo »Fuzija, energija prihodnosti«, ki bo na ogled do 20. marca 2009.

Petek, 6. marec 2009

Strokovna delavnica DELO IN VARNOST v gradbeništvu - Zakonodajne zahteve za zagotavljanje varnosti in zdravja pri delu na gradbiščih. 20. marec 2009 na Agenciji POTI v Ljubljani

Če želite bistveno zmanjšati poslovne rizike zaradi neskladnih proizvodov in nepravilno izvajanih postopkov zagotavljanja varnosti in zdravja pri delu, ki so vzrok nesrečam pri delu in če vam sistem tehnične zakonodaje v EU oz. njena harmonizacija v RS ni v celoti razumljiva, potem se nam pridružite na strokovni delavnici!

Ponedeljek, 2. marec 2009

Ne zamudite novega aktualnega seminarja: OKOLJSKE ZAHTEVE PRI PROJEKTIRANJU, GRADNJI IN TEHNIČNEM PREGLEDU, 18. marec 2009

Na seminarju bodo predstavljeni okoljevarstveni predpisi s poudarkom na ravnanju z odpadki, ki nastanejo pri gradbenih delih ter relevantna zakonodaja, ki se dotika področja gradbeništva (obremenjevanje tal z vnosom zemeljskega izkopa, onesnaževanje voda in zraka, emisije hrupa ipd).

Ponedeljek, 23. februar 2009

GRADBENA POGODBA in druge pogodbe pri gradnji, 3. marec 2009

Gradbena pogodba je ena izmed najbolj zahtevnih pogodb, ne samo pri sklepanju, pač pa predvsem pri izvajanju.ogoj za nadaljnje postopke.

Četrtek, 12. februar 2009

Nov aktualen seminar!: Dovoljenja in soglasja po NOVEM Zakonu o varstvu okolja, ki jih je potrebno pridobiti pred pričetkom gradnje, 25. februar 2009

Na področju okolja je potrebno za posamezen poseg, obrat ali napravo pogosto pridobiti razna dovoljenja in soglasja. Z njimi se investitor sreča pred postopkom pridobitve gradbenega dovoljenja in začetkom same gradnje ter so pogoj za nadaljnje postopke.

Oltar na prostem, Brezje, 2008, Maruša Zorec, Martina Tepina

Oltar na prostem, Brezje, 2008, Maruša Zorec, Martina Tepina

Sreda, 11. februar 2009

Arhitekturna inventura

Pregledna razstava Društva arhitektov Ljubljana

Jutri bo v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani ob 20. uri svečana otvoritev pete pregledne bienalne razstave Društva arhitektov Ljubljana (DAL). Nedvomno gre za največjo arhitekturno razstavo v Sloveniji, saj na njej razstavlja devetindevetdeset arhitektov, ki po lastnem izboru predstavljajo projekte in realizacije iz obdobja zadnjih petih let. Razstava ponuja poleg razstave za Zlati svinčnik najbolj ažuren vpogled na stanje arhitekture v Sloveniji in bo na ogled do 6. marca.

Sreda, 28. januar 2009

GRADBENO DOVOLJENJE – Zakonodajne spremembe na področju graditve objektov – Ne zamudite!, 10. februar 2009

Pridobivanje gradbenega dovoljenja je ena od najzahtevnejših faz v postopku graditve. Z dobrim poznavanjem tega postopka boste storili prave korake ob pravem času in vaš končni cilj bo dosežen – čim hitrejši pričetek gradnje.

 

Petek, 16. januar 2009

Ne zamudite novega aktualnega seminarja: OKOLJSKE ZAHTEVE PRI PROJEKTIRANJU, GRADNJI IN TEHNIČNEM PREGLEDU, 28. januar 2009

Na seminarju bodo predstavljeni okoljevarstveni predpisi s poudarkom na ravnanju z odpadki, ki nastanejo pri gradbenih delih ter relevantna zakonodaja, ki se dotika področja gradbeništva (obremenjevanje tal z vnosom zemeljskega izkopa, onesnaževanje voda in zraka, emisije hrupa ipd).

 

Sreda, 7. januar 2009

GRADBENA POGODBA in DRUGE POGODBE PRI GRADNJI

16. januar 2009

Gradbena pogodba je ena izmed najbolj zahtevnih pogodb, ne samo pri sklepanju, pač pa predvsem pri izvajanju.

Praviloma gre za pravne posle, ki trajajo daljši čas, finančni zneski so običajno zelo visoki, tveganja pa so za obe stranki velika. Velikokrat se okoliščine od sklenitve pogodbe pa do zaključka posla bistveno spremenijo. Kako v takšnih primerih ukrepati? Ob poznavanju temeljnih pojmov in terminov, ki se pojavljajo pri gradbeni pogodbi in pravilni uporabi le-teh, se lahko tako investitor kot izvajalec izogneta neprijetnostim, ki so v praksi pogoste.
 

Petek, 21. november 2008

SONČNE ELEKTRARNE – Nove možnosti na področju arhitekture in investiranja

25. november 2008, SIST, Ljubljana

Izkoriščanje energije sonca v urbanih okoljih nudi obilo novih možnosti pri gradnji in načrtovanju objektov. Še posebej to velja za fotonapetostne sisteme, ki se z lahkoto nevpadljivo vklapljajo v zgradbe in zagotavljajo ne samo pridobivanje električne energije ampak lahko opravljajo tudi funkcije senčil, zasteklitev (oken), lahko so uporabljeni kot obloga fasad, strešna kritina in podobno.

  • Iskalnik
  • Hitri iskalnik
Išči
Javne dražbe Zadnjih 100 nepremičnin

Moj kotiček