Okna in zasteklitve

Slika 1a

Slika 1a

Nedelja, 17. junij 2007

Vgradnja zaščitnih folij na steklene površine strešnih oken

Pri izbiri zasteklitve je pomembno, da izberemo pravo kombinacijo toplotnih, svetlobnih in zvočnih lastnosti. Osnovna naloga zasteklitve je razen zagotavljanja zadostne dnevne svetlobe in zvočne zaščite tudi zagotavljanje zadostne toplotne zaščite. Na tržišču so na razpolago sistemi zasteklitve, ki omogočajo povišano toplotno zaščito, zvočno zaščito in tudi protisončno zaščito. Predvsem v zimskem času je rosa na notranjih površinah enojnih stekel običajen in znan pojav. Če so zunanje temperature dovolj nizke, se temperatura notranje površine stekla tako zniža, da nastopi kondenzacija vlage v zraku tudi na notranji strani površine stekla. Tako na notranji površini stekla rosa lahko zmrzne. Rosa in ivje lahko nabirata tudi na zunanjih površinah strešnih oknih, ki imajo vgrajeno energijsko varčno zasteklitev. Seveda pa tega pojava pri sodobnih toplotno - izolacijskih večslojnih zasteklitvah ni, morda v izjemnih pogojih ali pa na neprimerno izoliranem okenskemu okviru. Rosa in ivje tudi zastirata pogled skozi okna, zlasti je to moteče pri poševnih strešnih oknih. Poglejmo, kakšne so najenostavnejše rešitve tega problema.

Vgradnja tesnilnih materialov »i3« firme illbruck

Vgradnja tesnilnih materialov »i3« firme illbruck

Sreda, 2. maj 2007
Okna in zasteklitve

Toplotni mostovi zaradi nepravilne vgradnje oken

Vgradnja oken v stensko konstrukcijo (v masivni in lahki steni) je zelo pomembna. Če izvedba vgradnje ni korektna, lahko nezmanjšani toplotni mostovi na ovoju zgradbe bistveno povečajo toplotne izgube skozi ovoj, moteno je ugodje bivanja, po določenem času pa se pojavijo tudi poškodbe objekta.

Četrtek, 26. april 2007
Okna in zasteklitve

Prednosti in slabosti PVC in lesenih oken

Nakup novih oken ali obnova obstoječih oken ni mala investicija. Preden se lotimo vprašanja, kakšne so prednosti in slabosti PVC in lesenih oken, poglejmo nekaj osnovnih karakteristik, ki jih morajo imeti sodobna energijsko varčna okna.

  • Iskalnik
  • Hitri iskalnik
Išči
Javne dražbe Zadnjih 100 nepremičnin

Moj kotiček