Novice

Sreda, 28. marec 2007

Letalska povezava Ljubljana - Helsinki

Vir: MOL

Finska letalska družba Finnair bo s 6. aprilom uvedla redno letalsko povezavo med Ljubljano in Helsinki.
Sreda, 28. marec 2007

Dražba za 96 tisočakov

Vir: Primorske novice

Občinski svet je na zadnji seji podprl predlog občinske uprave o prodaji stavbe nekdanjega Avto moto društva v Gubčevi ulici. Stavba, ki je v zelo slabem stanju, je tako rekoč prazna, saj je AMD Ivan Brozina Slovan, kot se je društvo imenovalo, prenehalo obstajati in je njegova lastnina prešla na občino.
Sreda, 28. marec 2007

Glasovali proti arbitraži v poročilu o Hrvaški

Vir: Večer

Poziv k arbitraži za rešitev odprtih vprašanj meje med Slovenijo in Hrvaško v primeru neuspešnih dvostranskih pogovorov je za zdaj umaknjen iz poročila o napredku Hrvaške na poti v EU, ki ga je pripravil član zunanjepolitičnega odbora Evropskega parlamenta Hannes Swoboda (PES).
Sreda, 28. marec 2007

Bajuk opozarja na konkurenco

Vir: RTV SLO

Finančni ministri EU-ja so podprli predloga dveh direktiv na področju finančnih storitev.
Ponedeljek, 26. marec 2007

Udeležba ministra Bajuka na zasedanju ECOFIN

Vir: MF RS

Minister za finance dr. Andrej Bajuk se bo 27. marca v Bruslju udeležil zasedanja Sveta za ekonomske in finančne zadeve (ECOFIN).
Ponedeljek, 26. marec 2007

Hrvaška potrdila vzajemnost pri nakupu nepremičnin

Vir: MZZ

Ministrstvo za zunanje zadeve je danes, dne 26.3.2007, prejelo diplomatsko noto hrvaškega zunanjega ministrstva, s katero Hrvaška potrjuje obstoj vzajemnosti glede pridobivanja lastninske pravice na nepremičninah za slovenske državljane. Hrvaška je s tem izrazila pripravljenost, da slovenskim državljanom omogoči nakup nepremičnin na Hrvaškem. To je pripravljena storiti pod enakimi pogoji, pod katerimi lahko hrvaški državljani kupujejo nepremičnine v Sloveniji.

Ponedeljek, 26. marec 2007

Vpliv zemljišča na živa bitja

Vir: Primorske novice

Poznavalci feng shuija pravijo, da na človeka vpliva več kot 60 dejavnikov iz njegove neposredne okolice, verjetno pa je v praksi to število še veliko večje. Nedvomno zemljišče, na katerem živimo, oziroma kraj, na katerem stoji zgradba, hiša ali poslovni prostor, vpliva na nas s svojo energijo. Kadar izbiramo zemljišče, na katerem bomo živeli, in nas pri tem vodi nek nedefiniran poriv, ali se vseljujemo v hiše in stanovanja, se le redki zavedamo, da lahko problematična energija zemljišča slabo vpliva predvsem na zdravje, pa tudi na srečo in blaginjo prebivalcev.

Ponedeljek, 26. marec 2007

Nov prireditveni prostor

Vir: Primorske novice

Nova izolska občinska oblast si do konca meseca želi sprazniti tržnico na Lonki (Ob vratih). Takšno “spomladansko čiščenje” pa ni prav nič po godu najemnikom, ki, bolj kot turistične spominke, ob izolskem obrežju in le nekaj metrov stran od sedeža občine prodajajo predvsem konfekcijo.
Župana sta ob tej priložnosti podpisala sporazum o pobratenju med Ljubljano in Skopjem.

Župana sta ob tej priložnosti podpisala sporazum o pobratenju med Ljubljano in Skopjem.

Ponedeljek, 26. marec 2007

Sporazum o pobratenju med Ljubljano in Skopjem

Služba za odnose z javnostmi MOL

Župan Zoran Janković je v petek, 23. marca 2007, v Rdeči dvorani Mestne hiše sprejel župana Skopja Trifuna Kostovskega, ki se je mudil na dvodnevnem obisku v Ljubljani.

Ponedeljek, 26. marec 2007

Minister Podobnik na konferenci o živem srebru v Španiji

Vir: MOP RS

V španskem Almadénu bo v sredo, 28. marca, potekala konferenca o živem srebru, ki se je bo na povabilo španske ministrice za okolje Christine Narbona udeležil tudi minister za okolje in prostor Janez Podobnik. Na predvečer konference, 27. marca, se bo minister Podobnik posebej sestal z go. Narbono in z direktorjem direktorata za okolje pri Evropski komisiji Timom Mäkelo.

  • Iskalnik
  • Hitri iskalnik
Išči
Javne dražbe Zadnjih 100 nepremičnin

Moj kotiček